Det blev ingen sammanfattning av året, jag började men avslutade och slängde bort alltihopa i papperskorgen. NU siktar vi bara framåt!

Idag har vi varit och tränat i Ridhuset i Boden. Det är faktiskt ett super bra ridhus, jätte skön värme därinne, inte alls sådär ruggigt och kallt som det brukar vara utan varmt och skönt så man slipper frysar hela tiden. Och sen känns det väldigt rent och fräscht också. Man är inte liksom heltäckt av damm när man far därifrån.

Villes träning:

Ville var lite okoncentrerad när vi kom in i ridhuset, med all förståelse. Vi har ju inte tränat extremt mycket på de senaste två veckorna. Tanken med dagens träning var att försöka köra Rutskick, Leka, sättanden och någon inkallning. Jag valde att inte träna Rutan och inkallning eftersom det var så mycket folk i ridhuset.
Sättandet gick jätte bra, jag gjorde inte några hela moment utan fokuserade på fart och kontroll på rumpan. Han sköter sig så fint!
Fria följet filmade Amanda, men jag vet inte riktigt om det såg så himla bra ut. Jag blir lite okoncentrerad när jag vet att det är på film liksom. Jag måste helt klart filma oftare. Jag hoppas jag kan visa filmen här senare, om jag törs! smiley
Vi lekte på slutet av träningen, det gick jätte bra! Ville kampade ordentligt med min vante. Vi leker blandat jaga, kamp, jaga, kamp. Ibland får han vinna och ibland inte. Det fungerade jätte fint men ack så jag måste jobba för leken. Hoppa och åla (nästan).

Jag har förövrigt insett att jag fokuserat helt fel i fjärren. Jag har inte heller tränat så strukturerat och ordentligt som i våras och det har lett till en apdålig fjärr, som jag har förstört. Jag ska därför börja från början. Fjärren är ett skräckmoment för mig, jag tycker inte alls om den.smiley Men jag ska ta tjuren i hornen. Vi ska fokusera på bakdelen och skiften med 100% säkerhet, farten skiter vi i. Bara bakdelen är stilla och Ville är fokuserad och koncentrerad.

Javas träning:

Java är jätte duktig när det gäller att koncentrera sig bland andra hundar! Hon fokuserar jätte bra på mig. Någon gång svävar tankarna iväg på någon hund som skäller eller kommer för nära men annars fungerar hon jätte fint, Duktig hund!

Java fick träna på fotgående. Kriterierna var en bra position utan att sväva ut under rörelse, kanske 5 steg. Även bra bakdelskontroll vid vändningar. Amanda filmade också lite grann på slutet av träningen.
Hon fick introduceras i läggande under baklänges marsch. Jätte duktig Böna även här! Hon la sig jätte fort och kvickt och jag blev nästan chockad av hur busenkelt det gick! Java fick också leka, med vanten. Hon har ett helt annat drag än Ville och jag ska verkligen uppmuntra och försöka bygga upp hennes lek och föremålsintresse, det har man så mkt tillbaka av i all slags träning.

Träningen gick faktiskt väldigt bra och jag är nöjd över mina två fluffisar. Även om jag inte hann träna på allt jag hade hoppats på. Vi ska försöka hinna med att träna imorgon också. Men jag måste ju börja packa och fixa inför resan på fredag också. Det är mycket som ska med när man reser med två hundar över vårt avlånga landsmiley